Начало / Общество / В Белене е обявено частично бедствено положение

В Белене е обявено частично бедствено положение

Частично бедствено положение обяви кметът на Белене в ранния следобед днес. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Плевен.  Причината за заповедта  е нуждата от оказване на помощ на бедстващ човек в кошара в местността „ХТК”, почистване на общинския път от разклона за с. Кулина вода до самото село и почистване на пътя за местността „Хисарлъка”.

Писмено кметът Милен Дулев е поискал от  началника на отбраната ген.-лейт. Боцев разрешение военна техника от поделението в Белене да бъде насочена към критичните участъци и да бъде спасен бедстващия мъж. „Разрешение вече има”, увери заместник – областният управител д-р Красимир Трифонов.

Със заповедта на кмета Милен Дулев се въвежда общинския план за защита при бедствия в частта снегонавявания и обледяване в община Белене. Бедственото положение ще остане до отпадане на обстоятелствата, които са го наложили.

В община Никопол остава затворен пътят Никопол-Лозица. По настояване на местната власт ръководството на Областна администрация е оказало нужното съдействие за насочване на роторен снегорин за почистване на пътния възел при Любеново. От Областно пътно управление са уверили, че машина ще бъде изпратена.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...