Акценти
Начало / Образование / В английски компании ще практикуват ученици от ДФСГ „Интелект”

В английски компании ще практикуват ученици от ДФСГ „Интелект”

10 ученици от ДФСГ „Интелект” ще имат възможност да карат трансгранична практика в английски компании. ТоваДФСГ "Интелект" е възможно след шанса плевeнската гимназия да продължи работа по проекта „Електронно митническо обслужване-европейския опит и практика“ на програма „Леонардо да Винчи”.

Допълнителната трансгранична практика ще е една уникална възможност за още тези млади хора да са докоснат до една от най-силно развитите митнически системи в Европа, коментират от екипа на проекта.

Десетима ученици от специалностите „Митническа и данъчна администрация“, „Икономическа информатика“ и „Банково дело“, ще имат възможност да усъвършенстват английския си език, както и да обогатят знанията си за културата, бита и традициите на Острова. А това, което научат в професионален план, ще им помогне да се реализар по-лесно на пазара на труда, включително и в Европа.

Трансграничната практика е важна и за повишаване интереса на младите хора към професионалното образование, а за ДФСГ „Интелект“, която подготвя средни икономически кадри, това допълнително участие ще допълни опита на организацията, включително и професионалния опит в митническата и данъчна област.

Общата стойност на проекта е 95 197 евро, срокът за реализация е до 30 май 2014 г. Проектният екип е в състав  Михаела Карамфилова, Йоана Лазарова и Марина Иванова.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...