Акценти
Начало / Общество / Въпросът с парапета на велоалеята вече е решен

Въпросът с парапета на велоалеята вече е решен

Общинските съветници дадоха съгласието си търговско дружество „Тролейбусен транспорт” да предостави безвъзмездно 70 000 лв. на Община Плевен, необходими за монтиране на предпазен парапет в близост до велоалеята. Парапетът от лек тип ще бъде монтиран по протежение на западния бряг на река Тученишка в участъка на ул. „Вардар”, граничещ с велосипедната алея.

Това беше решено на извънредна сесия вчера с гласовете на 32 съветници, а двама бяха против. Георг Спартански от БНД обясни отрицателния си вот, че той не е против изграждането на предпазния парапет, а е категорично против рекетирането на общинските фирми. Според Спартански върху шефа на „Тролейбусен транспорт” – г-н Несторов, е бил оказан натиск от администрацията, за да предостави необходимите средства.

Съветниците утвърдиха решението на комисията, провела конкурс за управител на ДКЦ ІІІ в Плевен, с което управлението на ДКЦ-то се възлага на спечелилия конкурса д-р Валерий Желязков.  Още преди гласуването Георг Спартански обяви, че ще подкрепи решението, но изрази надежда, че след следващите местни избори д-р Желязков няма да последва съдбата на досегашния управител, който е освободен не защото не се е справял със заделъженията си, а по политически причини.

Общо пет точки бяха включени в предварителния дневен ред на извънредното заседание на местния парламент, което предполагаше бързо приключване. Но още на първата точка, касаеща вътрешни, компенсирани финансови трансфери в бюджета на Общината, съветниците зациклиха в спорове, които доведоха до 15-минутна почивка. След нея работата на сесията  тръгна по-гладко и всички точки от дневния ред бяха приети. Включително и допълнителната за изграждане на 54 м външен уличен водопровод на стойност 11 300 лв., необходим за защитените жилища от семеен тип, които Община Плевен ще изгражда по проект за предоставяне на социални услуги на деца в риск.

Най-приятният момент от вчерашната сесия беше свързан с празника на съветничката от БСП – Ева Маринова , която почерпи за рожден ден. Огромен букет в лилаво имаше удоволствието да й връчи председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...