Акценти
Начало / Политика / Въпреки съществени несъгласия,  съветниците от ГЕРБ са подкрепили две важни за града предложенията

Въпреки съществени несъгласия,  съветниците от ГЕРБ са подкрепили две важни за града предложенията

След всяка общинска сесия, в която са взети важни за града решения, групата съветници от ГЕРБ ще обявяват публично позицията си и мотивът за гласуване по един или друг начин. Това заяви на днешната пресконференция в Пресклуба на БТА Петя Василева – общински съветник и председател на Общинската структура на ГЕРБ – Плевен. Заедно с нея бяха общинските съветници Христослав Михайлов и Валентина Вълчанова.

Петя Василева коментира позицията на тяхната група по две решения с особена важност, които бяха взети на декемврийското заседание на местния парламент. Става въпрос за новата структура на общинската администрация и решението да се увеличи размерът на кредита, който ще бъде отпуснат на Община Плевен за реконструкция на част от централната пешеходна зона и Автогарата.

Въпреки някои съществени несъгласия и по двете теми, общинските съветници от ГЕРБ са подкрепили предложенията. Петя Василева обясни, че са го направили, защото са конструктивна опозиция и не желаят да спъват вземането на важни за града и общността решения.

По отношение на новата структура на общинската администрация основното несъгласие на съветниците от ГЕРБ е свързано, по думите им, с необосновано раздута структура на някои дирекции и отдели. Кутийките са повече, отколкото смятаме за разумно, образно се изрази Петя Василева. Тя даде няколко примера за раздута структура и подчерта, че са направили предложения за премахване на някои ненужни разчленявания на дирекции и отдели.

Въпреки несъгласието им с цялостната административна структура, съветниците от ГЕРБ са я подкрепили с гласа си. „Направихме го, защото не искаме да работим със старата администрация, която е с петима зам.-кметове и с 51 щата повече, и колко хиляди лева повече за сметка на бюджета и на гражданите. Ние сме конструктивна опозиция, затова и логично гласувахме предложението”, заяви Петя Василева. Тя подчерта, че кметът е заявил, че ако се окажат отдели с недостатъчна натовареност, ще бъде направена корекция в структурата на администрацията.

С мотив, че са отговорни общински съветници от групата на ГЕРБ са подкрепили и предложението за увеличаване на размера на кредита за ремонт на част от централната пешеходна зона – от площад „Свободата” до Драматичния театър, и за реконструкцията на Автогарата. Но продължаваме да питаме защо общинската администрация е пропуснала в заданието за изготвяне на идеен проект отводняването на пешеходната зона, което е довело до оскъпяване на обекта, както не ни стана ясно защо се увеличава сумата за саниране на Автогарата, посочиха участниците в пресконференцията.  Според тях, някой от общинската администрация отново не си е свършил работата, защото има неизяснени въпроси и около съсобствеността на Автогарата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...