Начало / Крими / Възрастна жена загина при пожар

Възрастна жена загина при пожар

Възрастна жена загина при пожар в къщата си в Червен бряг. Съпругът й,  с изгаряния и опасност за живота, е настанен за лечение в Плевенската болница, съобщи регионалният говорител на МВР – Плевен Мариана Цветкова.  

Сигналът за пожара е получен на 30 януари около 21.20 часа в полицията в Червен бряг.  Незабавно на адреса – ул. „Ильо войвода“, са изпратени пожарникари и полицаи, които са установили, че в едноетажна къща при неправилно боравене с печка на твърдо гориво е възникнал пожар. В запаленото помещение е открито напълно обгорялото тяло на 69-годишната съпруга и в безпомощно състояние 78-годишния съпруг. Мъжът е настанен за лечение в Плевенската болница с опасност за живота. Трупът на жената е приведен за аутопсия. Унищожени са 10 кв.м. от покривната конструкция и 20 кв.м. от каратавана на къщата, както и домашно обзавеждане. Пламъците са потушени от служители на РСПБЗН – Червен бряг.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...