Акценти
Начало / Образование / Възпитаничка на Гимназията по туризъм в Плевен с отличие от международно гастрономическо състезание

Възпитаничка на Гимназията по туризъм в Плевен с отличие от международно гастрономическо състезание

Чоканова Сан Пелегрино

Дванадесетокласничката Виктория Чоканова от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен е отличена с грамота за отлично представяне в Международното гастрономическо състезание, което се проведе от 24 до 26 ноември в Сан Пелегрино Терме- Италия. Това съобщи директорката на плевенската гимназия Малинка …..

В състезанието са участвали представители на Италия, Украйна, Румъния и България. Цел на събитието е установяване на партньорски взаимоотношения между страните – участнички и обмен на добри практики, както и запознаване на участниците и придружаващите ги учители с гастрономическото и културно наследство на една от най-красивите италиански провинции- Ломбардия.

Домакин на събитието е училището по хотелиерство и ресторантьорство в Сан Пелегрино Терме- ИПСАР(IPSSAR) с любезното съдействие на агенцията за човешки ресурси- Европа 3000, Бергамо.

Участниците в състезанието са разпределени в няколко категории: „Най-добър млад готвач- сервитьор“ и „Най-добър млад барман“. Плевенската гимназия се представя в категорията „Най-добър млад барман“ , в която Виктория Чоканова е удостоена с грамота от директора на IPSSAR– проф. Брицио Луиджи Кампанели.

За да изрази своята подкрепа и съпричастност с българските участници в конкурса, на гала вечерята присъства и господин Росен Руфев– генерален консул на България в Милано.

Гимназия по туризъм Сан Пелегрино

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...