Акценти
Начало / Образование / Възможно ли е да получиш предложение за работа в първи клас

Възможно ли е да получиш предложение за работа в първи клас

соу иван вазов

Учениците от I „д“ клас от СОУ „Иван Вазов“  показаха, че е възможно, когато се съчетаят добре адаптираните и интересни програми по предприемачество на Джуниър Ачийвмънт – България и усилията на родители и учители в едно.

Преподавателката на първокласниците –  Милена Борисова, подходи нетрадиционно към една традиционна тема и покани родители на децата да влязат в друга роля – тази на учители. Валя Каровска и Камелия парашкевова от позицията на опита представиха на децата много практически умения, свързани с отглеждането на зеленчуци и гъби.

Под ръководството на Валя Каровска всяко дете и само засади зеленчук- чери домати, тиквичка или морков. Заедно с леля Валя учениците обсъдиха как ще се грижат за растенията и кога ще ги засадят в градините или пък на терасата в по-голям съд. Оказа се, че предварителната подготовка на госпожа Каровска беше успешна и това, което тя предложи на учениците, предизвика голям интерес.

соу иван вазов

Забавленията в час продължиха с Камелия Парашкевова, която представи по достъпен начин цялото производство на гъби. За да въведе децата наистина в процеса на гъбопроизводството, госпожа Парашкевова пренесе  учениците в реална обстановка, в която трябваше да демонстрират как се берат гъби, за да докажат, че могат да се справят, ако започнат работа във фирмата . Всички приеха заниманието толкова сериозно, че дори беше отправен конкретен въпрос за постъпване на работа. Тук учениците получиха и друг важен съвет – когато получават предложение за работа е важно дали могат да се справят с това, което им се предлага, но трябва да се интересуват и от заплащането за труда, който полагат.

соу иван вазов

Снимки: СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...