Акценти
Начало / Образование / Възможност за изява на малките таланти от Плевен – Международен конкурс за рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”

Възможност за изява на малките таланти от Плевен – Международен конкурс за рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”

Община Монтана обявява Международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие“. В него могат да участват ученици от начален и прогимназиален етап. Участниците ще се съревновават в две възрастови групи – между 7 и 11 години, и между 12 и 15 години, съобщават организаторите.

Децата трябва да творят по тема “Музиката и танците на моя народ”.Конкурсът е съпътстваща изява на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев”,затова  организаторите ще адмирират детски творби фокусирани върху тази тема.
Крайният срок за изпращане на творбите е 1 април 2016 г. Те трябва да бъдат изпратени до адреса на Община Монтана: ул. “Извора” 1, 3400 Монтана.

Предвидени са и награди – статуетка на Фестивала, плакети от конкурса и грамота. Победителите ще бъдат гости на Община Монтана по време на Дикоилиевите празници догодина като Община Монтана ще поеме разходите им по престоя в града домакин от 27 до 29 май 2016 г.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...