Акценти
Начало / Общество / Във водолазна подготовка специализират военнослужещи от Белене

Във водолазна подготовка специализират военнослужещи от Белене

Във военно формирование 32 890 – Бургас започна водолазната подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни формирования от Сухопътните войски, която ще продължи до 26 август, информират от Министерство на отбраната.

В нея участват военнослужещи от състава на военните формирования 28 880 – Белене, 44 200 – Стара Загора и 54 890 – Казанлък. По време на подготовката военнослужещите ще изпълняват водолазни спускания с въздушно водолазно снаряжение в различни условия, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, подводни и инженерни работи, упражнения за сигурност под вода. Ще усвоят начини, и способи за търсене на потънали предмети, и аварирала техника. В занятията ще участва инструктор водолаз от военно формирование 32 890 – Бургас.

Непосредствен ръководител на подготовката е капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазните спускания е лейтенант Димитър Маринов, които са от състава на военно формирование 28 880 – Белене.

В края на подготовката военнослужещите ще преминат изпит в открито море пред водолазно-квалификационна комисия от военно формирование 32 890 – Бургас за потвърждаване на квалификацията.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...