Акценти
Начало / Последни новини / Второ място за плевенчани в Националния турнир по шахмат за хора с увредено зрение

Второ място за плевенчани в Националния турнир по шахмат за хора с увредено зрение

Плевенските шахматисти станаха втори в Националния турнир за хора с увредено зрение. Той се проведе на 4 и 5 декември в х-л „Балкан“ в Плевен и бе чест на „Международния ден на хората с увреждания“ – 3 декември.
В състезанието се включиха 6 отбора от София, Пловдив, Русе, Шумен, Монтана и Плевен. Те бяха съставени от по трима състезатели и играха по система „Всеки срещу Всеки“. Три от отборите -„Изгрев“ (Пловдив), „Феникс“ (Монтана) и СКХУЗ (Плевен) бяха значително по-силни от останалите и първото място се реши в преките двубои по между им. В тях отбора на „Изгрев“(Пловдив) успя да победи преките съперници с по 2:1 и заслужено да спечели първото място с 10 точки от 10 възможни. Отборът на домакините от „СКХУЗ“ загуби само от победителите и победи убедително останалите 4 отбора, като с 8 точки остана втори. На трето място – с 6 точки, остана отборът на „Феникс“ (Монтана). Победител на първа дъска стана международният майстор Расим Низам („Изгрев“-Пловдив), който постигна 5 точки от 5 възможни. На втора дъска победител бе неговият съотборник Милко Кичуков с 4 точки, а на трета дъска – с 5 победи, победител стана Габриела Илиева („СКХУЗ“-Плевен), която преди няколко месеца стана и държавна шампионка за жени за „хора с увредено зрение“.
Плевенския отбор бе в състав Михаил Николов, Илия Величков и Габриела Илиева. Домакините от плевенската организация на хората с увредено зрение за пореден път се справиха отлично с организацията. Турнирът се проведе под егидата на Община Плевен и бе финансово подпомогнат от нея.

шахмат хора с увреждания 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...