Акценти
Начало / Образование / Второкласничка от  Плевен е победител в националния кръг на кампанията „Буквоплет“

Второкласничка от  Плевен е победител в националния кръг на кампанията „Буквоплет“

Кристина Манчева, ученичка от 2 клас на НУ „Христо Ботев“ – Плевен, се класира на Първо място  във финалния кръг на кампанията БУКВОПЛЕТ, който се проведе вчера в Русе.

 Достойно се представи и другата финалистка от НУ „Христо Ботев” – Виктория Андронова.

Двете момичета се състезаваха с 28 участници от град Плевен и получиха възможността за участие във финалния кръг.  Победителите от 12 български градове – Русе, Варна, Пловдив, Свиленград, Плевен, Видин, Велико Търново, Добрич, Панагюрище, Пазарджик, Велинград и Стара Загора, общо 24 второкласници, се срещнаха на Националния финален кръг на кампанията БУКВОПЛЕТ в оспорвано съревнование по правопис на български език.

Победителите бяха наградени от Дистрикт управителя на Асоциация на Лайънс клубовете Дистрикт 130 България –  Веселин Георгиев.

За всички деца бяха осигурени много награди и грамоти за участие, а победителите получиха: за 1 място – 500 лв., 2 място – 300 лв. и 3 място – 200 лв.

Грамота за участие получи и НУ „Христо Ботев“ – Плевен, с достойно представилите се две участнички. Двете участнички от НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен бяха подкрепени с присъствието на дами от Лайънс клуб Огледало – Плевен.

Извън състезателната програма за децата и родителите им беше организирана разходка в Русе и посещение на музеи. Нощувката и вечерята за децата от Плевен, както и много забавления, бяха осигурени от Лайънс клуб Огледало – гр. Плевен с президент – Мариета Павлова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...