Акценти
Начало / Последни новини / Втори турнир за Купа „Плевен ХХІ” ще се проведе в края на седмицата в  Плевен

Втори турнир за Купа „Плевен ХХІ” ще се проведе в края на седмицата в  Плевен

Втори открит турнир  по шахмат за Купа „Плевен XXI“ ще се проведе тази събота и неделя, 17 и 18 октомври, в Плевен. Паралелно ще се проведе и надпревара  за малката Купа „Плевен XXI“ за деца до 8 години. Организатор на турнира е СКШ „Плевен ХХІ” със съдействието на Община Плевен.

Първото издание на турнира през 2014г. събра 112 участници от цялата страна, припомни старши треньорът на плевенския шахматен клуб мс Христинка Илиева.  За турнира през уикенда заявки за участие вече са направили 125 шахматисти. Като  27 от тях ще се състезават в детския турнир, а 98 в Опен. Главен съдия на турнира ще е Димитър Илиев от София.

Състезателите ще изиграят 7 кръга по Швейцарска система и контрола 50 минути с добавка по 10 секунди на всеки изигран ход. Според регламента на турнира ще бъдат раздадени 20 награди: за деца до 8г., момичета и момчета до10г. и до 14 и младежи и девойки до 20 години, жена ветеран и на заелите първите 6 места. Най-добре представилият се състезател до 12 години ще получи Купа на името на плевенската треньорка Зоя Петкова. Общият награден фонд е в размер на 2 000 лв.

Турнирът важи за изчисляване на българско ело.

Началото на Първия кръг е в събота, 17 октомври, от 11:00 часа в хотел „Балкан”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...