Акценти
Начало / Образование / Втори присъствен тест по биология за бакалавърските специалности се проведе днес в Медицинския в Плевен  

Втори присъствен тест по биология за бакалавърските специалности се проведе днес в Медицинския в Плевен  

В Медицински университет – Плевен, днес  се проведе вторият присъствен тест по биология за бакалавърските специалности. Той бе организиран в учебните зали на Факултет „Фармация“ при спазване на всички противоепидемични мерки.

В началото на изпитния ден кандидат-студентите бяха приветствани от зам.-ректора по учебната дейност на МУ-Плевен доц. д-р Соня Вълкова. Тя ги поздрави с „правилния избор на висше училище и професии, които са посветени на грижите за човешкото здраве и живот”.

Вариантът на теста по биология бе изтеглен от кандидат-студент от залата в присъствието на председателя на комисията за оценка на изпитните работи по биология и членове на техническата комисия за прием. До края на деня кандидатите ще могат да проверят резултатите си в електронната система.

Тази година голяма част от кандидатите за бакалавърските специалности се възползваха от повечето възможности в кандидатстудентската кампания на МУ-Плевен –  кандидатстване онлайн на предварителните тестове по биология. По-голяма част от зрелостниците ще използват оценката от матурата си по биология в надпреварата. Няколко са възможностите на кандидат-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от изпитните сесии – онлайн или присъствени; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.

От 14 до 28 юни МУ-Плевен стартира онлайн прием на кандидатстудентски документи за участие в класирането за бакалавърските специалности и за явяване на изпит и участие в класирането за магистърските специалности.

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...