Акценти
Начало / Общество / Втори пешеходен поход Плевен – Тотлебен ще се проведе в събота

Втори пешеходен поход Плевен – Тотлебен ще се проведе в събота

На 14 октомври, събота ще се проведе пешеходен поход под мотото „Да слезем от колите и да повървим пеша”. Похвалната инициатива ще бъде реализирана за втора поредна година. И сега, както на 15 октомври 2016-а стартът ще бъде даден в 9:00 часа до Кожухарската чешма на изхода на Плевен посока с.Гривица, а крайната точка е с.Тотлебен. Това съобщиха на пресконференция днес в Пресклуба на БТА двама от инициаторите на похода – кметът на Тотлебен Емил Гашев и Красимир Танчев, управител на известна плевенска фирма.

„Живеем всеки ден в динамика и престанахме да разговаряме помежду си. Като повървим обаче и се изморим пада напрежението и започваме да си говорим с човека най-близо до нас. Именно затова решихме макар и за кратко да върнем хората към здравословен начин на живот. Това е и основната цел на организирания от нас поход. Искаме да го превърнем в традиция“, заяви Гашев. Маршрутът ще е същия като през миналата година. Дължината му е 23 км и участниците му ще се движат сред природата. Няма полза от похода ако вървим по пътното платно и дишаме изпаренията от преминаващите автомобили, категоричен е кметът на с.Тотлебен.

Организаторите свикват всички желаещи да участват в 8:30 часа на старта.

Там ще им бъдат раздадени специално подготвените тениски с логото на похода. По маршрута на няколко места също ще бъдат организирани пунктове за вода и закуски. Преди началото на похода всеки от участниците ще подпише декларация, че се чувства здравословно добре и участва на своя отговорност.

„Подсигурен е лекар на повикване. Походът ще премине с полицейско присъствие. Целта не е състезание, а наслада и контакт между хората. Доволни сме, че точно така се получи миналата година. Тогава от 70 тръгнали от старта всички завършиха. Подсигурен е и автобус, който ще върне участниците в Плевен“, каза Красимир Танчев.

Преди това да се случи обаче ентусиастите ще бъдат посрещнати в с.Тотлебен празнично. На площада ще има програма на самодейци.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...