Акценти
Начало / Общество / Втори ден без коли в Кайлъка

Втори ден без коли в Кайлъка

Плевенчани и гости на града могат да отдъхват в парк Кайлъка без вече да са принудени да правят сложни маневри между паркирали и движещи се автомобили. Това стана факт, след като вчера влезе в сила наложения със заповед на областния управител ограничителен режим за достъп на превозни средства в парка.

Като за първи ден, повечето от дошлите опитаха все пак да влязат по алеите с автомобилите, но бяха спирани на бариерата от двамата охранители. Момчетата обясняваха ситуацията, за която част от посетителите не бяха научили. Въпреки поставените знаци, някои от идващите заявиха, че не са ги забелязали.

27 са към момента номерата на автомобилите, които се допускат по алеите в парка, става дума за коли, които зареждат заведенията. Гардовете имат списък на онези, на които е разрешено влизането. По-рано областният управител на Плевен Иван Новкиришки обясни, че при необходимост списъкът, който се съставя на базата на постъпили в областната администрация заявления за издаване на пропуск за временен достъп до парка, ще се актуализира.

Ще припомним, че автомобилите могат да се спират на паркинга пред “Двете сърнета”. Той е неохраняем, но за спокойствието на собствениците на возилата се грижат отново двамата гардове от бариерата. Край пътя е разчистено, изсечени са храстите и другата растителност, за да има пряка видимост към колите. Освежена и видима отдалеч е пешеходната пътека, а нови пътни знаци са поставени навсякъде.

Синоптиците прогнозират ясно и топло време за днес, така че ако имате възможност и желание, може да се разходите в Кайлъка. Спокойно и пеша.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...