Акценти
Начало / Последни новини / Вторият кръг от Европейския шампионат по супермото ще се проведе днес на пистата в Долна Митрополия

Вторият кръг от Европейския шампионат по супермото ще се проведе днес на пистата в Долна Митрополия

В 11 часа днес на пистата в Долна Митрополия ще бъде даден стартът на втория кръг от Европейския шампионат по супермото в класовете SM Junior и S3 и третия кръг от Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта, информират от Българската федерация по мотоциклетизъм. Надпреварата се провежда в памет на първия председател на Организационния комитет на „Гран При България“ от 2001 до 2005 г. Димитър Калчев, помогнал много за развитието на този спорт и за утвърждаването на България като организатор №1 в света на мотокроса,

Близо 100 състезатели ще се включат днес в надпреварата край Плевен. В Европейския шампионат по супермото, както обикновено, голямата битка е между пилотите от България и Турция, като след първия кръг на шампионата, проведен през май в Румъния, братята Дениз и Чан Ончу (КТМ, 85сс, 47 точки) оглавяват класирането, пред Димитър Петров (КТМ, 85сс, 40 точки), пише plevensport.eu.

При най-малките пилоти с кубатура на мотоциклетите 65сс, Виктор Нейчев (КТМ, 47 т.) се нарежда пръв във временното класиране. При по-големите машини на Европейския шампионат от клас S3, Хакан Халми (КТМ, 250сс, 50 т.) направи отличен дебют в новия си клас, като в Долна Митрополия ще бъде и неговото официално първо участие на 100% асфалтовата писта, която всички знаят е сериозно предизвикателство дори и за най-опитните състезатели.

За почитателите на най-големия клас 450сс/ОПЕН, Александър Георгиев (КТМ, 50 т.) и Янко Ташев (Хонда, 44 т.) са подготвили специфичното преследване в компанията на останалите състезатели, но крайният резултат от борбата им ще стане ясен едва след неделните стартове.

Днес на пистата край Плевен ще се проведе и третият кръг на Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта. За почитателите на градския клас Скутери, програмата включва и първия кръг за този клас, като интересното в него е участието на някои пилоти от големите класове в клас Скутери, което е нещо ново за шампионата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...