Акценти
Начало / Спорт / Втора загуба за футболистите ни в зимните контроли

Втора загуба за футболистите ни в зимните контроли

футболВтора загуба от началото на зимната подготовка претърпяха футболистите на ОФК „Спартак” – Плевен. Тимът, воден от Бойко Цветков гостува във Враца на местния „Ботев” и, макар да игра много добре, претърпя поражение с 1:2. Нашите футболисти създадоха няколко положения пред вратата на домакините, но независимо, че новото попълнение Альоша Илиев вкара гол във втори мач подред, „спартаковци” за пореден път имаха пропуски, които ги лишиха от поне частичен успех в срещата, пише plevensport.eu.

Резултатът бе открит в 34-ата минута от Цветомир Валериев, който стреля от близо 30 метра. Първо топката се отби от левия страничен стълб, но влезе във вратата. Така след едно полувреме игра врачани водеха с 1:0
През втората част футболистите на „Спартак” започнаха напористо и в 48-ата Альоша Илиев се възползва по най-добрия начин от сериозна грешка в отбраната на „Ботев” и не сгреши, изравнявайки резултата. 11 минути по-късно врачани отново реализираха. Този път чрез Владислав Романов. Така бе оформено и крайното 2:1, макар и до края плевенчани да имаха поне на няколко пъти възможността да изравнят и дори да поведат.
Ще припомним, че освен поражението от „Ботев”, отборът на Бойко Цветков има и още една загуба – 1:2 от „Етър” – Велико Търново, както и един спечелен мач над юношите на „Литекс” с 2:0. Едно е и равенството. То бе постигнато със състава на „Ботев” – Луковит, а двубоят завърши при резултат 3:3.
Следващата контрола на „спартаковци” ще е в сряда, 19 февруари, когато в Плевен ще гостува състава на „Локомотив” – Горна Оряховица.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...