Акценти
Начало / Образование / Всички училища в община Левски откриха новата учебна година

Всички училища в община Левски откриха новата учебна година

Всички шест училища в община Левски днес откриха тържествено новата учебна година.  Те приеха 116 първокласници, които бяха посрещнати топло от  учителите, от каките и батковците, за да направят своите първи стъпки към образованието спокойно и уверено .

Във вълнуващ празник се превърна  първият учебен ден и за  най-голямото училище в община Левски  – СУ „Крум Попов”. Ремонтът в училищния двор по проект от Програмата за развитие на селските райони   продължава,  но това няма да попречи на учебния процес, уверяват от ръководството на училището. Звънец днес удари за   540 ученици, а салонът на читалище „Георги Парцалев”, където се проведе празникът за първия учебен ден,  едва побра всички дошли да го споделят.

 

Директорът Валентина Дженева поздрави учениците, родителите, учителите и гостите. „Бъдете успешни и вярвайте, че вашите мечти ще се сбъднат”, пожела тя и увери, че през новата учебна година всички ще работят училището да е водещо в областта.

Кметът на община Левски Любка Александрова изрази радостта си, че всички  са с прекрасно настроение  в този ден, че подхождат уверено към новото предизвикателство по пътя на знанието. Тя пожела на учителите на първокласниците да ги поведат с търпение и любов към знанието, към изучаването на българските букви и книги. „Успешна и вълнуваща нова учебна година на всички с нови постижения и награди за училището”, пожела Любка Александрова, като отбеляза, че внушителното присъствие в първия учебен доказва подемът на СУ „Крум Попов”.

Красив и вълнуващ бе празникът  за първия учебен ден и в ОУ „Максим Горки” в Левски. „Постиженията на учениците  и учителите  са радост за всички, които вярват в силата на българското образование”, изтъкна директорът на училището Даниела Георгиева.

Гост на празника беше председателят на Об С-Левски Дочко Дочев, който също поздрави учениците и учителите по повод  откриването на учебната година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...