Акценти
Начало / Култура / Всички участници в състезанието „Фолклорна плетеница“ получиха почетен плакет и грамота

Всички участници в състезанието „Фолклорна плетеница“ получиха почетен плакет и грамота

Участниците в националния кръг на състезанието „Фолклорна плетеница“ получиха почетен плакет и грамота за представянето си в надпреварата. Всичките състави от общо 14 училища в страната бяха наградени за своето участие днес. Церемонията по награждаването на участниците се проведе в ДКТ „Иван Радоев“ след празничното дефиле, което премина през центъра на града. След това на сцената на театъра всеки един състав показа своето майсторство в народните танци.
В тазгодишното издание на „Фолклорна плетеница“ до финалния кръг бяха допуснати ученици, изучаващи хореография в ІV, VІІ и ХІ – ХІІ клас, от 14 училища от градовете София, Плевен, Пловдив, Варна, Радомир – област Перник, Бургас, Божурище – област София, Русе, Сливен и Враца. От област Плевен участваха ученици от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Пордим и СОУ „Стоян Заимов” – гр. Плевен.
Грамотите и почетните плакети бяха връчени от старши експертът по музика и хореография към МОН Елена Търничкова и от началника на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен Албена Тотева. За отличното представяне на РИО – Плевен Албена Тотева получи също грамота и плакет на МОН. Отличието бе връчено, тъй като състезанието се организира с домакинството на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...