Акценти
Начало / Общество / Все още няма дърво от Плевенско в конкурса „Дърво с корен” – ето как да номинирате

Все още няма дърво от Плевенско в конкурса „Дърво с корен” – ето как да номинирате

Все още няма включени дървета от облст Плевен в конкурса на Фондация “ЕкоОбщност” „Дърво с корен”. Конкурсът се провежда за шести пореден път и разказва историите на любими български дървета извън границите на страната, като ги направи известни в Европа.
Дървото победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2016” и ще получи специална грижа за подобряване на състоянието му, ако има нужда от такава.Освен голямата награда, ще бъде връчени и допълнителни отличия в още три категории: “Млад природолюбител” – за деца от 6- до 14-годишна възраст; “Вековните дървета говорят” – за вековни дървета от цялата страна, които са свързани с исторически събития или значими личности от нашето минало; Специална категория за доброволци-залесители, които искат да разкажат личната си история – защо и как са решили да се включат в залесяване, какво е било преживяването, какво си спомнят най-добре, какъв отпечатък и емоция е оставило то у тях.
Конкурсът “Дърво с корен” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, дори институции, фирми, организации или просто неформални групи от хора. Номинации могат да се изпращат до 18 октомври 2015 г. на [email protected] или на адрес: гр.София 1612, кв. Хиподрума, ул. Феликс Каниц 13, ет. 1, Фондация „ЕкоОбщност“
Номинацията трябва да съдържа история на дървото, поне 3 снимки на дървото (в електронен формат), местоположение на дървото – населено място или местност, където расте дървото (при възможност и GPS координати), описание на дървото – вид, височина, обиколка, възраст и информация за номиниращия – име и населено място, възраст, адрес за кореспонденция, електронна поща, телефон за връзка.
Номинациите ще бъдат разгледани от независимо четиричленно жури, което ще излъчи 10 финалиста в основната категория „Дърво с корен 2015”, три финалиста в категория „Вековните дървета говорят” и ще отличи победителите в допълнителните категории „Млад природолюбител” и специалната категория за доброволци-залесители.
Финалистите в „Дърво с корен 2015” и „Вековните дървета говорят” ще участват в онлайн гласуване на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност“, което ще се проведе от 1 до 30 ноември 2015 г. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове в съответната категория.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...