Акценти
Начало / Култура / Вселена от емоции разкрива Иван Велчев- Йово в юбилейната си изложба

Вселена от емоции разкрива Иван Велчев- Йово в юбилейната си изложба

Известният плевенски творец Иван Велчев – Йово откри снощи в Арт център Плевен изложба, посветена на неговият 70-годишен юбилей. Показаните творби са нови и специално създадени за отбелязването на тази сериозна годишнина.

„С нея Йово допуска всички ни в своя личен свят – една вселена от емоции. Той изпълни пространството с  много експресия, много цвят, с усещане за поетичност и хармоничност. Всичките  тези творби са нюанси на неговите емоции с един общ корен – страстта му към изкуството, към всички негови прояви и форми”, каза при представянето на изложбата Светла Тончева, уредник в Арт център Плевен.

По повод юбилея му Иван Велчев получи почетния плакет на Клуба на дейците на културата за активна обществено-културна дейност и за специалния му принос за популяризиране на изкуството на Бешков в чужбина. Плакетът и грамотата връчи председателят на КДК – Никола Попов.

Да поздрави юбиляра и дългогодишния си приятел дойде и кметът Георг Спартански, за да засвидетелства уважението си към неговото изкуство и талант. „Има хора, които имат качеството да обединяват около себе си, а не да разединяват. Имат онова рядко качество другите да признават тяхното майсторство и талант. Йово е точно един от тях”, каза Спартански, пожелавайки му да продължи с творческия си замах.

Като знак на признание  от името на Община Плевен и на плевенската общественост Георг Спартански връчи на Йово почетния плакет на кмета на общината.

Йово благодари сърдечно за поздравления, благодари на приятелите и колегите, уважили откриването на юбилейната му изложба. „Това е единственото място където всичките тези картини могат да бъдат показани и видени заедно. Надявам се да съм ви подсказал с нещо моите емоции и вълнения”, лаконичен, както обикновено беше той.

Сред многото гости, дошли за откриването, беше и друг един 70-годишен юбиляр – маестро Пламен Джуров, който специално поздрави Йово за юбилея и за прекрасната му изложба.

Изложбата под мотото „Убежище” очаква ценителите на изкуството в Арт център Плевен, за да се потопят в онзи свят от багри и емоции, в който духът може да намери убежище, за да отдъхне.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...