Акценти
Начало / Култура / Всеки ден концерти и изложби в седмицата преди Коледа

Всеки ден концерти и изложби в седмицата преди Коледа

Преди Коледа в културния афиш на Община Плевен са включени много концерти и изложби. Седмицата обаче ще започне със спортно събитие – обявяване на тазгодишните спортист, треньор и отбор на годината. Награждаването ще бъде от 17 часа в понеделник в зала „Катя Попова”.

„По Коледа ставата чудеса” е мотото на благотворителната изложба на арт школа „Колорит”, която ще бъде открита в общинска галерия „Христо Бояджиев” от 17.30 ч. в понеделник. Свои творби ще покажат ръководителката на школата Майя Ананиева и нейните ученици. Средствата, събрани от благотворителната инициатива, ще бъдат използвани за осъществяване на международната дейност на „Колорит”.

Във вторник ще има два коледни концерта – единият е на съставите от читалище „Ракитин” и ще започне от 18 часа в зала „Катя Попова”.  Другият е на Плевенска филхармония със специалното участие на детски хор „Пим-Пам” с ръководител Борис Карадимчев. Неговото начало е от 19 ч в Драматичен театър „Иван Радоев”.

В сряда също ще има коледен концерт, този път на школите от Центъра за работа с деца. Неговото начало е от 17.30 ч в зала „Катя Попова”.

Половин час по-късно – в 18 часа, ще е официалното откриване на възстановената изложбена зала в Градската градина. Ще бъде представена изложба на плевенски художници, организирана от СБХ – Плевен и Община Плевен.

Плевенските писатели са подготвили коледно-новогодишни пожелания в поезия и хумор, които ще поднесат на своите приятели и почитатели в четвъртък, 20 декември от 16.30 ч. в галерия „Колекция дарение Светлин Русев”.

Любопитен предколеден поздрав е подготвила Плевенска филхармония, която на Игнажден – 20 декември, ще покани за свои гости плевенчани на пиано галаконцерт. Началото е в 18 часа в зала „Катя Попова”.

В петък, 21 декември, Общински духов оркестър ще разсее тревогите около тази дата със своя Коледен поздрав от 17.30 ч. в зала „Катя Попова”.

След тях градуса на празничното настроение ще повиши Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”. Техният концерт е на сцената на Драматичния театър от 18 ч.

В събота, 22 декември, Коледен концерт в зала „Катя Попова” ще изнесат групи от читалище „Христо Ботев”. Той ще започне в 10 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...