Начало / Образование / Връчиха почетни плакети на проф. Григор  Горчев и доц. Гена Грънчарова по повод 10 години факултет „Обществено здраве”

Връчиха почетни плакети на проф. Григор  Горчев и доц. Гена Грънчарова по повод 10 години факултет „Обществено здраве”

Юбилейна научна конференция с международно участие на тема „Общественоздравна политика и практика” започна днес в Медицински университет Плевен. Форумът е посветен на 10 години от създаването на факултет „Обществено здраве”.  Той е разкрит след решение на Народното събрание от 2004 г., с което  е утвърдено преструктурирането на Висшия медицински институт в университет, припомни при откриването на конференцията доц. Силвия Александрова  – Янкуловска, декан на факултет „Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен

IMG_3386форум

По повод годишнината днес беше обявено връчването на почетна грамота и плакет на почетния ректор на университета – проф. Григор Горчев,  за неговия принос и неимоверна подкрепа  за създаването и утвърждаването на факултета. От името на проф. Горчев плакета получи сегашният ректор на университета проф. Славчо Томов.

С почетна грамота и юбилеен плакет „10 години факултет „Обществено здраве” беше удостоен и първият декан на факултета  – доц. д-р Гена Грънчарова, която го управлява с веща ръка от създаването му до 2013 г. Почетните отличия връчи проф. Томов.

IMG_3388доц. Силвия Александрова-Янкуловска

„В този празничен ден ние имаме моралното задължение да се преклоним и да дадем уважение и почит на основателите, на пионерите, на просветителите и учителите, които посяха зърното на медицинското образование и наука в град Плевен. Една от тези личности е доц. Гена Грънчарова. Благодарение на нейните усилия и неуморната  й работа факултет „Обществено здраве” днес има утвърдени позиции в предлагането на качествено, мултидисциплинарно обучение в областта на общественото здраве и здравния мениджмънт”, каза преди връчване на почетните знаци проф. Томов.

Международната конференция ще продължи три дни с представянето на доклади и постери научени от Германия, Белгия, Сърбия, Турция, Русия, както и от медицинските университети и болнични заведения в страната. Заявени са 67 доклада и 33 постера в различни научни направления.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...