Начало / Общество / Връчиха наградите на областните победители в конкурса „С очите си видях бедата”

Връчиха наградите на областните победители в конкурса „С очите си видях бедата”

На церемония в атриума на Областна администрация – Плевен днес бяха връчени наградите на най-добре представилите се участници на областно ниво в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Наградени бяха 12 рисунки, които ще участват в националния кръг на конкурса, който ще се проведе в София. Оценяването на рисунките е направено от служите на РСПБЗН – Плевен.

Наградите на отличените автори връчи областният управител Мирослав Петров. „С участието си в националния конкурс „С очите си видях бедата” вие, младите художници акцентирахте чрез универсалния език на изкуството върху това, от което никой не е застрахован – бедствията, природните стихии, катастрофите. Така напомняте, че трябва да бъдем бдителни, да ценим живота и да бъдем отговорни.”, каза в приветствието си към наградените автори областният управител. Той ги поздрави за проявената гражданска позиция и изрази надежда, че родителите и ръководителите им ще продължат да ги подкрепят в подобни начинания.

С приветствие към участниците в конкурса се обърна също Калинка Кирилова от РУО – Плевен. „Изключително силно послание виждам във вашите рисунки и вярвам, че с това послание ще  въздействате на всички ваши съученици и приятели”, подчерта Калинка Кирилова. Тя предаде специални поздрави към наградените от името на началника на РУО – Плевен Албена Тотева.

Отличените ученици са от Левски, Кнежа, Милковица, Никопол и Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...