Акценти
Начало / Общество / Военнослужещи oт Плевен и Белене продължават да оказват помощ в пострадалите от наводненията райони

Военнослужещи oт Плевен и Белене продължават да оказват помощ в пострадалите от наводненията райони

наводнение придошла рекаВоеннослужещи от военните формирования на Сухопътните войски 28880 – Белене и 42800 – Плевен продължават и днес участието си в спасителните дейности в гр. Мизия, съобщават от Министерството на отбраната. Командири на модулните формирования са майор Калоян Василев и подполковник Пламен Горанов. Действията на модулните формирования се ръководят от заместник-командира на 61-ва механизирана бригада полковник Христо Андреев.

През изминалото денонощие 74 военнослужещи с 18 машини автомобилна, инженерна и специална техника изпълняваха задачи по претърсване, издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали. С помощта на 4 лодки и високопроходима техника пострадалите са транспортирани до безопасни места. Военнослужещите са претърсили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са евакуирали повече от 150 души. Днес ще продължат дейностите по претърсване и евакуация на пострадали от останалите квартали в Мизия.

В спасителните дейности в града участват и два медицински екипа на Военномедицинска академия. За действие при необходимост са в готовност и вертолети „Кугър“ от авиобазата в Крумово.

По искане на областния управител на Пловдив са изпратени специализирани екипи за оценка на обстановката в с. Първенец.

В гр. Своге, след оценка на ситуацията, от днес специализирано военно формирование ще започне изграждане на понтонен мост над река Балийска.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...