Акценти
Начало / Общество / Военни от запаса в помощ на полицията срещу битовата престъпност

Военни от запаса в помощ на полицията срещу битовата престъпност

сдружение артилерия
Радослав Георгиев показа стикерите, с които ще бъдат обозначени патрулиращите автомобили на Сдружението

 

Екипи на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов”  ще се включат в операциите на полицията за борба с битовата престъпност. Това съобщи председателят на Сдружението Радослав Георгиев. Инициативата е съгласувана с директора на Областната дирекция на МВР – Плевен гл. инспектор Йордан Каменов.

Екипите на запасните военни ще извършват дневни наблюдения в проблемните райони в селата и при наличие на нарушения ще сигнализират кварталните отговорници и кметовете по места, обясни Георгиев.

Наблюденията вече са започнали от селата Беглеж и Николаево. Следващите обиколки са в селата Петърница, Садовец и Бъркач. Екипите са от двама или трима души, които патрулират с автомобили, обозначени със стикери на сдружението. Наблюдението е безвъзмездно и има превантивна цел.

 „Искаме да помогнем на органите на реда, но и да покажем на хората , че сигурността на личното имущество ще се подобри само след полагане на съвместни усилия с органите на местната и държавна власт”, заяви Радослав Георгиев.

В инициативата участват членове на плевенските клонове на Национална асоциация „Сигурност”, Национален съюз „Безопасност и охрана” и Авиационно сдружение „Криле”. Идеята на четирите сдружения и организации е да разширят тази си доброволна спомагателна инициатива и да бъдат обхванати и други малки населени места от общините в областта.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...