Акценти
Начало / Общество / Военни аташета посетиха Единния център за начална военна подготовка в Плевен

Военни аташета посетиха Единния център за начална военна подготовка в Плевен

14 военни аташета от 10 дъpжави –  КНДР, Съpбия, Унгаpия, Швеция, Гъpция, Австрия, САЩ, Полша, Великобритания, Украйна, акредитирани у нас, СА били на протоколно посещение днес  в Единен център за начална подготовка – гр. Плевен, съобщиха от Центъра.  Визитата е в съответствие с „Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Р България през 2018г.”

Военните аташета са посрещнати по стар български обичай с хляб и сол.

Командирът на Единен център за начална подготовка – гр. Плевен полковник Николай Бешев е дал брифинг с презентация, на който е запознал аташетата с мисията и задачите, които изпълнява Единият център за начална подготовка. Специален акцент е поставен и върху задачите на ЕЦНП, които са формулирани и подчинени в интерес на изпълнението на трите мисии на Сухопътните войски:отбранителна; принос към националната сигурност в мирно време; подкрепа на международния мир и сигурност.

Делегацията е посетила и района на военното формирование, където им е представена техниката и въоръжението, с които разполагат военнослужещите в Плевен.

Пред военните аташета е направена демонстрация на охрана на ВИП-личност и посещение на занятие по Строева подготовка с обучаеми в Първи модул – Начална военна подготовка.

Акредитираните аташета са посетили също музея на Единия център за начална подготовка, за да се  запознаят с историята на създаването на формированието. Голям интерес са предизвикали показаните военни униформи от 19 век до наши дни.

На изпращане военните аташета са получили от командира на Единен център за начална подготовка плакет с емблемата на военното формирование.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...