Акценти
Начало / Общество / Водата се оттегли, оголиха се щетите

Водата се оттегли, оголиха се щетите

Мътните водни талази, които връхлетяха днес Плевен след силния дъжд, вече се оттеглиха и след тях се оголиха щетите. Кафенета в центъра на града  останаха под сантиметри кал, а собственици споделиха, че са прибирали маси и столове чак на площада пред театъра, завлечени там от пороя.

В пресъхналата до преди часове каскада тръгнаха мътни потоци, влачещи изпочупени клони и дървета. Новите тревни площи на площада са затлачени от обрулените от силния вятър листа. Камъни и кал са струпани по площада.

Голямо дърво, пречупено като кибритена клечка от бурята, помля паркирано под него Пежо. За щастие пострадали хора няма, но собственикът на пострадалото возило дълго очаква помощ от пожарната или Гражданска защита. Причината – десетки сигнали за наводнени приземни етажи, за закъсали автомобили и други щети от пороя и силния дъжд.

Само час след дъжда, фадроми бяха изкарани, за да разчистват нанесените от пороя камъни и кал по улиците и пешеходните зони. Свикан е Кризисният щаб на Община Плевен и се вземат мерки за справяне с пораженията от природната стихия, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

Следваща Предишна
IMG_3076паднало дърво върху кола
IMG_3078счупено дърво
IMG_3081буря-нанос

IMG_3083каскада-наводнена
IMG_3085каскада-наводнена
IMG_3087буря-поражения

IMG_3094фадрома
IMG_3089буря-каскада-щети
IMG_3088буря поражения
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...