Начало / Общество / Водата в Червен бряг все още не е годна за пиене

Водата в Червен бряг все още не е годна за пиене

Подаваната вода от водопроводната мрежа в Червен бряг, Рупци и Радомирци към настоящия момент не е годна за пиене и готвене и може да се използва само за хигиенни и битови нужди. За това предупреждават от РЗИ – Плевен и препоръчват на жителите да ползват бутилирана вода за пиене и готвене.

Причината за продължителните проблеми с водата в Червен бряг е влошаване на качеството на питейната вода от водоизточник „Златна панега“ след поройните валежи. Повече от 120 часа беше въведено въведеното режимно водоснабдяване в гр. Червен бряг, с. Радомирци и с. Рупци, като по-късно кметът на Червен бряг обяви дори частично бедствено положение, което на 9 юли беше отменено.

Но качеството на подаваната вода продължава да е влошено по показатели мътност, манган и коли форми. От страна на РЗИ – Плевен е издадено предписание до ВиК ЕООД – Плевен за предприемане на всички оздравителни мероприятия, завишаване на дезинфекционния агент и организиране на учестен мониторинг на качествата на водата до нормализиране на обстановката. При нормализиране на обстановката и привеждане на водата към изискванията на Наредба №9/2001г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели населението ще бъде уведомено допълнително от страна на ВиК ЕООД – Плевен и РЗИ – Плевен.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...