Акценти
Начало / Общество / Внушително гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски в град Левски

Внушително гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски в град Левски

С внушително гражданско шествие днес в град Левски почетоха паметта на Апостола. Дълга колона от деца  и ученици от всички училища и детски градини, общинското ръководство и служители на общинска администрация, НЧ ”Георги Парцалев”, църковното настоятелство на православен храм „Света Параскева”, граждани и гости на град Левски и общината, сред които и лидера на патриотите Красимир Каракачанов, се отправи към паметника на Васил Левски, за да почете паметта на обичания син на България.

Духовата музика от село Козар Белене посрещна с „Вятър ечи, Балкан стене” всички дошли да изразят своята почит и признателност към  живота и делото на Васил Левски.

Панахида отслужи отец Християн. Прозвуча  „Достойно ест”, любима на Апостола, в изпълнение на  МВГ ”Патриоти”. Стихотворението „Обесването на Левски” рецитира    Красимир Кръстев.

С едноминутно мълчание и поклон на колене участниците в шествието изразиха своята почит и признателност към Апостола. Венци и цветя поднесоха кметът на Община Левски  Любка Александрова и от името на Общински съвет-Левски, НЧ „Георги Парцалев – 1901“гр. Левски, СУ „Крум Попов” гр. Левски, ОУ „М. Горки” гр. Левски, Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Вапцаров“ гр. Левски, състави,  клубове, организации ,граждани

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...