Акценти
Начало / Общество / Внесоха допълнителни три точки в дневния ред на Общински  съвет – Плевен

Внесоха допълнителни три точки в дневния ред на Общински  съвет – Плевен

Общински съвет – Плевен започна своето заседание с три допълнителни точки. Предварителният дневен ред включваше  36 точки.

Допълнителните приети точки се отнасят за  изработването на общ устройствен план на Община Плевен, за одобряване споразумението  за уреждане на финансовите отношенията във връзка с изпълнението на проект за интегриран градски транспорт и приема на деца след завършен 7 клас в две паралелки на училищата СОУ „Пейо Яворов“ и ДФСГ „Интелект“. Две от предложенията бяха направени от кмета на Плевен Георг Спартански и една от постоянната комисията по „Образователна политика и читалищна дейност“ към Общинския съвет.

Припомняме, че на предишното заседание Общински съвет взе решение да се проведат  преговори  между „Тролейбусен Транспорт“ ЕООД гр. Плевен и ДЗЗД „Електротранспорт- Плевен“ гр. София. Както и да се подготви споразумение, с което да се извърши прихващане на вземането на неустойка по договор за строителство в размер на 766 240, 00 лв. и изплащането на сума в размер на 153 248, 00 лв., представляваща ДДС. Упълномощен за това беше кметът на Плевен, който внесе за разглеждане одобряване проект на споразумението.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...