Начало / Избори / Избори 2015 / ВМРО Плевен застава зад кандидатурата на Георг Спартански за кмет

ВМРО Плевен застава зад кандидатурата на Георг Спартански за кмет

Общинското ръководство на ВМРО Плевен е взело решение да подкрепи кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен на предстоящите местни избори. Това съобщи на пресконференция днес д-р Калин Поповски, председател на ВМРО Плевен. Поповски посочи няколко основни причини за подкрепата на Спартански, между които изтъкна неговите лични качества и голям опит в общинските дела. „16 години от общо 25 години демократичен преход Георг Спартански е общински съветник”, посочи Поповски. Той изтъкна още, че за подкрепата на Георг Спартански решаващо значение има и фактът, че има почти пълно съвпадане на платформите на ВМРО и на коалицията, която издига неговата кандидатура. На пресконференцията стана ясно, че ВМРО ще участва на квотен принцип в листата за общински съветници в Плевен.

Георг Спартански също изтъкна, че имат почти пълно сходство с идеите на ВМРО. За пореден път той заяви, че ще бъде кандидат на всички плевенчани, като ще води местна политика, при която очакванията на гражданското общество ще станат дневен ред на общинското ръководство. Спартнски беше категоричен, че политическото брокерство му е чуждо и не залага на математически изчисления на гласове, а на промяна на управлението. Той каза още, че вече има подкрепата на повече от 10 политически партии и организации, като тези дни се очаква публично да обяви подкрепата си за него и организация от политическия спектър в ляво.

На пресконференцията д-р Калин Поповски информира, че в област Плевен за предстоящите местни избори ВМРО ще издигне собствени кандидати за кметове в общините Искър, Долни Дъбник, Червен бряг и Пордим. В общините Левски и Гулянци ще имат общ кандидат с РБ, а в Никопол и Долна Митрополия ще се явят на избори заедно с НФСБ в коалиция „Патриотичен фронт”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...