Акценти
Начало / Общество / Влаковете с ново разписание от днес

Влаковете с ново разписание от днес

Нов график за движение на влаковете на Холдинг Български държавни железници ЕАД влиза в сила от днес. В новата транспортна схема е заложено пускането на допълнителни влакове, които ще пътуват по различни направления в страната, съобщават от БДЖ.

При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническите възможности и капацитет на подвижния състав.

През 2013 год. националният железопътен превозвач ще запази обема на превозите с железопътен транспорт, осъществявани през настоящата година. Превозът на пътници ще се извършва с общо 510 влака, от които: 10 международни бързи влака, 77 бързи влака (като 8 от тях са със задължителна резервация), 135 пътнически влака и 288 крайградски пътнически влака.

Промените в графика за движение на влаковете засягат различни железопътни участъци на страната. Част от тях са съобразени с постъпили през годината предложения и молби от страна на клиенти, областни и общински администрации, а други са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав, както и с търговската политика на компанията в условия на криза.

Периодите на движение на някои влакове са оптимизирани в зависимост от различията в обема на превозите през отделните дни от седмицата. Предвидено е редуциране на някои влакове, които са с изключително ниска рентабилност и чието движение реализира неоправдани разходи. В новият график за движение на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.

Чрез направените корекции в разписанията на влаковете са постигнати значителни намаления във времепътуването на някои от тях в определени участъци.

През летния сезон на 2013 год. ще се движат и 10 допълнителни международни бързи влака, които ще пътуват в определени дни от седмицата.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...