Начало / Политика / Владислав Николов: Мерките на МВР срещу битовата престъпност са пиар акция

Владислав Николов: Мерките на МВР срещу битовата престъпност са пиар акция

DSCN6175

Мерките на МВР срещу битовата престъпност са пиар акция. Това заяви на пресконференция вчера народният представител от ГЕРБ – Плевен Владислав Николов по повод специализираната полицейска операция, разпоредена от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, която започна в цялата страна страна днес. Акцията е във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност след зачестилите случаи на грабежи и кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места и в нея участват служители на дирекция „Специализирани полицейски сили“ при ГД “Национална полиция“ и на областните дирекции на МВР в цялата страна.

Насочването на структури на жандармерията към най-уязвимите места е само част от мерките срещу битовата престъпност, поясниха от МВР. По думите на Николов обаче това не е ефективно решение на проблема. Структурите на жандармерията стартираха тази сутрин акция и в плевенски села.

Във връзка с битовата престъпност Николов коментира и проблема с изкупуването на цветни и черни метали от пунктове, на които никой не търси отговорност. По думите му този въпрос ще бъде решен едва когато управляващите изготвят адекватен закон, тъй като законопроектите, които внася в НС ГЕРБ, умишлено се „замразяват“.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...