Акценти
Начало / Последни новини / Владимир Петков номер едно в Oberliga Herren NRW на Германия

Владимир Петков номер едно в Oberliga Herren NRW на Германия

Плевенчанинът Владимир Петков и съотборникът му Николай Солаков в ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ са на първо място в ранглистата на двойки на Oberliga Herren NRW на Германия по тенис на маса. Това е окончателното класиране за първия дял на първенството, като в него участваха 22 тандема. ТТС Лантенбах е на пето място след есенния полусезон на шампионата. Възпитаникът на плевенския СКТМ Тетрон е първа ракета на отбора си, а партньора му – втора. От изиграните 10 срещи през първия дял на кампанията, Петков и Солаков спечелиха осем. Отстъпиха само на тандемите Йонас Хамерс/Мохамед Емин Акар /TTC Инделанд Юлих II/ и Матиас Юран/Паул Фрейтаг /SC Байер 05 Юрдинген/. Със същите показатели като Владко и Николай е двойката на SV DJK Холцбютген – Александър Любке/Ян Медина.

Владимир Петков е на шесто място в индивидуалната ранглиста на Oberliga Herren NRW. Това е окончателното класиране за есенния полусезон на първенството, като в него участваха 66 тенисисти.

От изиграните 18 срещи през първия дял на шампионата, Владко е спечелил 13. Срещу първите ракети на съперниците е постигнал 6 победи и е допуснал 3 загуби – от Уанченг Ки /BV Борусия II Дортмунд/, Робин Малеса /FC Кьолн II/ и Патрик Клос /SV Унион Велберт II/. Срещу вторите по класа състезатели на другите отбори, Петков е записал 7 успешни двубоя, а 2 пъти е победен – от Ву Тран Ли /BV Борусия II Дортмунд/ и Маркус Стейнфелд /FC Кьолн II/.

Водач в ранглистата е Уанченг Ки – първа ракета на есенния лидер в първенството BV Борусия II /Дортмунд/. Пред Владко са още Патрик Клос – втора ракета на SV Унион Велберт II, Драгош Олтеану – втора ракета на TTC Инделанд Юлих II, Ву Тран Ли – втора ракета на BV Борусия II /Дортмунд/ и Робин Малеса – лидер на FC Кьолн II.

Другият плевенчанин в тима – Даниел Станчев е 61-и в ранглистата. Той участва само в три срещи, а в останалите беше резерва.

Непосредствено след Владимир Петков в ранглистата е Николай Солаков, чийто показатели за полусезона са 11 победи и 5 загуби. Другите състезатели на ТТС Лантенбах завършиха полусезона на следните позиции в ранглистата: Борис Розенберг /трета ракета/ – 15-и, Владимир Рупс /пета ракета/ – 17-и, Хендрик Щок /шеста ракета/ – 60-и и Патрик Кауфман /първа резерва/ – 66-и.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...