Акценти
Начало / Последни новини / Владимир Петков е най-добър в Oberliga Herren NRW на Германия

Владимир Петков е най-добър в Oberliga Herren NRW на Германия

Плевенчанинът Владимир Петков и съотборникът му Николай Солаков в ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ са на първо място в ранглистата на двойки в Oberliga Herren NRW на Германия по тенис на маса. Това е окончателното класиране за сезон 2018-2019 година, като в него участваха 43 тандема. ТТС Лантенбах е на четвърто място в крайното класиране на шампионата. Възпитаникът на плевенския СКТМ Тетрон е първа ракета на отбора си, а партньора му – втора. От изиграните 21 срещи през кампанията, Петков и Солаков спечелиха 17. Отстъпиха само на тандемите Йонас Хамерс/Мохамед Емин Акар /TTC Инделанд Юлих II/ и Матиас Юран/Паул Фрейтаг /SC Байер 05 Юрдинген/. Най-близо до тях е двойката на FC Кьолн II – Робин Малеса/Маркус Стейнфелд, която записа 12 победи и 1 загуба, нанесена им от Петков и Солаков. Останалите тандеми на ТТС Лантенбах се класираха на следните позиции – 13-о място за Владимир Рупс/Хендрик Щьок /6 победи и 3 загуби/, 23-о за Борис Розенберг/Владимир Рупс /3:2/ и 34-о за Патрик Кауфман/Хендрик Щьок /1:4/.

Владимир Петков е на четвърто място в индивидуалната ранглиста на Oberliga Herren NRW. Това е окончателното класиране за сезона, като в нея попадат 76 тенисисти.

От изиграните 36 срещи в първенството, Владко е спечелил 27. Срещу първите ракети на съперниците е постигнал 11 победи и е допуснал 7 загуби. Срещу вторите по класа състезатели на другите отбори, Петков е записал 16 успешни двубоя, а 2 пъти е победен.

Номер едно в ранглистата е Уанченг Ки – първа ракета на шампиона BV Борусия II /Дортмунд/. Пред Владко са още Патрик Клос – втора ракета на SV Унион Велберт II и Робин Малеса – лидер на FC Кьолн II.

Непосредствено след Владимир Петков в ранглистата е Николай Солаков, чийто показатели за полусезона са 23 победи и 11 загуби. Другите състезатели на ТТС Лантенбах завършиха сезона на следните позиции в ранглистата: Борис Розенберг /трета ракета/ – 11-и, Владимир Рупс /пета ракета/ – 25-и, Патрик Бергер /резерва/ – 66-и, Даниел Станчев /резерва/ – 67-и, Хендрик Щьок /шеста ракета/ – 70-и и Патрик Кауфман /четвърта ракета/ – 74-и.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...