Акценти
Начало / Общество / Вицепрезидента Маргарита Попова и гости от Израел посрешнаха в град Левски

Вицепрезидента Маргарита Попова и гости от Израел посрешнаха в град Левски

Маргарита Попова Левски

Кметът на Община Левски Любка Александрова и общинското ръководство посрещнаха, по стара българска традиция с хляб и сол, вицепрезидента Маргарита Попова и екипа й на 7 октомври .

Под патронажа на  вицепрезидента Маргарита Попова  и Н.Пр. Шаул Камиса Раз – посланик на  Израел в България  един от най-добрите хорове и оркестри в Израел шзниси кжнцирт в чест на българските пожарникари и главен комисар Николай Николов, участвали в спасителна операция по време на пожара в израелската планина „Кармел” през месец декември 2010 г. .Събитието е организирано от Израелско-българският институт в сътрудничество с кмета на Петах Тиква – Ицик Браверман по идея на Яков Джераси и Менаше Рагив  и се осъществява с  подкрепата на посолството на Израел в София, Община Левски и др.

Маргарита Попова Левски

Кметът на Община Левски Любка Александрова  благодари от сърце за показаните топли приятелски чувства ,честта и вниманието оказано от вицепрезидента и гостите от Израел.В приветствието си преди концерта Александрва отбеляза: „Посещението и концертът на тези млади хора  за нас е един изключителен житейски урок,защото тези деца си спомнят и пеят и благодарят от името на израелския народ за нещо, станало преди четири години …Това е урок за незабравеното сторено добро.Този народ не забравя кой, кога му е сторил добро и не престава да благодари.Ние, българите се нуждаем от много такива дълбоки душевни уроци ,които да чувстваме със сърцето и никога да не забравяме…”

Изключително вълнуваща беше срещата на две култури  – израелската и българската, на сцената на читалището, където с езикът на изкуството, таланта и сърцето беше представен концертът на Младежки симфоничен оркестър и хор от Израел  .

P1370406

Вицепрезидентът Маргарита Попова поздрави домакини и гости, благодари за гостоприемството и човечността, за прекрасната организация и обяви , че от град Левски тръгва турнето на  Младежкия симфоничен оркестър и хор от Израел.

Заместник-председателят на Израелско-Българския институт и директор на фондация „България” интернешънъл“ Яков Джераси, кметът на израелския град Петах Тиква – Ицик Браверман , гости и домакини благодариха и приветстваха културното събитие .

Бяха отправени и много специални поздрави. Нашата съгражданка Светлана Петрова изпя емблематична песен на Ищар „Евкалиптова гора”.Концертът  започна със симфония „ Вардар”. Звучаха израелски, български, балкански, руски песни.

Кметът на Община Левски получи специални подаръци от гостите, а те получиха подаръци от Общината .

P1370448

 Най-впечатляващ подарък беше изпълнението на песента „Хубава си моя горо” на  израелския хор с диригент Шуламид Мадар Леви и оркестър с диригент Михаел Делман, който изправи на крака всички в залата и всички заедно запяха…  С бурните си аплодисменти благодарната публиката пожела концерта да не свършва.

P1370490

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...