Начало / Образование / Високо признание за учител от село Обнова от обществен проект

Високо признание за учител от село Обнова от обществен проект

Старши  учител Хортензия Морозова – преподавател по биология и химия в ОУ „Н. Рилски“ в с. Обнова получи  признание   за високи постижения в  обществения проект  Teaching Alpha, който   награди учители, вдъхновили и успешно реализирали иновативни методи на обучение в български училища. Номинирана от своите  бивши  и настоящи ученици и впечатлила екипа на проекта, ст.учител Хортензия Морозова  е на първо място  в област Плевен,  достигнала до финалната селекция от над 50 номинирани.

Петя Василева –представител на проекта, поздрави  ст.учител Хортензия Морозова  за примера ,  който дава  и вдъхновява за преподаване на новото поколение  – поколението Алфа. Тя връчи и почетната грамота   на Teaching Alpha  –  признание на обществото  за провокиране на постоянен интерес и активно участие в учебния процес, за   прилагане на много и различни интерактивни подходи в класната стая и извън нея, за разработване на практически приложими ръководства по биология и химия в помощ на учениците, за формиране на трайни и устойчиви знания.

С „ролеви игри“ в учебния процес г-жа Морозова успява да ангажира активно тийнейджърите в часовете по биология и химия. В играта „Откриване на завод“ учениците създават нови работни места, но и сформират отбор еколози, за да защитят природата. Елементите от Менделеевата таблица кодира  като град, улица, блок, вход , а учениците запомнят адресите им или „Кой къде живее”. Задължителни са  часове в училищния двор за  множество изследователски действия. И това са само част от образователните и` похвати , които ярко се отличават от стандартните практики.

Хортензия Морозова близо 30 години доказва своя фин усет  и творчески подход към актуалните потребности в образованието на подрастващото поколение. Признанието я прави щастлива, сподели Морозова.  Инициативата на децата за участие в Международния    екологичен проект „Зелена планета 2019”, който е достигнал ниво – Москва, и резултатите от който се очакват през 2020 година, е още един повод да се чувства горда .

 Старши  учител Хортензия Морозова получи най –искрени поздравления  и благодарност за наградата от  РУО –Плевен,  поднесени от Виолета Василева –ст.експерт и от Петя Чолакова –гл.експерт „Образование ,култура и спорт” при Община Левски.

Teaching Alpha търси учителите, които знаят, че трябва да дадат нещо ново на процеса, за да постигнат по-добри резултати. Проектът за втора година  насърчава образователните новости, въведени от учители в държавните училища в България и разпространява техните идеи и истории. Teaching Alpha ще прави това всяка година.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...