Акценти
Начало / Общество / Висока оценка за работата на плевенско сдружение по порект за безработни

Висока оценка за работата на плевенско сдружение по порект за безработни

ново лого проект Ваньова

На работна среща  участниците в проекта “Развитие на механизъм за самопомощ и трудова реализация, чрез изграждане на умения  в приложни изкуства” на Сдружение “Център за европейско развитие и квалификация“ – Плевен, отчетоха постигнатите резултати. Презентации на дейностите по проекта направиха сформираните групи в Плевен, Левски, Ловеч  и село Малчика. В тях са включени младежи до 29 години и безраотни жени. Общият извод от направените презентации е, че наученото по проекта и усвоените умения са изключително полезни за участниците и ще подпомогнат бъдещата им реализация, започвайки дори малък собствен бизнес.

DSCN1560проект ваньова

В рамките на проекта младежите и жените имаха възможност да придобият умения в различни видове приложни изкуства. Двумесечното обучението включваше декориране с различни техники: декупаж, работа с филц – нетъкана вълна (техника “плъстене”) и други тъкани, декорации от хартия. То завърши с изложби, в които курсистите показаха изработеното от тях по време на обучителните занимания.

В края на работната среща, която се проведе на 6 юни, участниците в проекта попълниха анкетни карти. „Тези карти ще ни помогнат да анализираме постигнатите резултати. В тях курсистите посочиха както положителните страни на проекта, така и допуснати пропуски. Важно за нас е и мнението на участниците желаят ли да се включат в наши  следващи проекти”, обясни Ваня Ваньова,  мениджър на Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация” – Плевен.  Тя със задоволство допълни, че още по време на направените презентации се е откроила високата оценка за дейностите по проекта.

До края му предстои участниците да преминат обучение за формиране на предприемаческа култура, като целта е да се насърчат уменията им и да се стимулират да работят за бъдещата си конкурентоспособност на пазара на труда.

 Проектът BG05/816 „Развитие на механизъм за самопомощ и трудова реализация, чрез изграждане на умения  в приложни изкуства“  се реализира от Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация“ в партньорство със Сдружение на директорите на самостоятелни ученически общежития в България – Ловеч, и Народно читалище „Пробуда 1928″  – село Малчика, община Левски. Финансирането е в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.ngogrants.bg.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...