Акценти
Начало / Култура / Висока оценка за плевенските театрали от престижен фестивал в Русия

Висока оценка за плевенските театрали от престижен фестивал в Русия

Спектакълът „Вишнева градина” на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен, с режисьор Василий Сенин получи много висока оценка на XVIII Волковски международен театрален фестивал.  Това е един от най-големите фестивали в Русия. Организира се от Волковски театър в Ярославъл – първият руски държавен академичен драматичен театър, основан през 1750 г., и събира водещи театрални трупи от Русия и чужбина.

Оценен е експериментът, при който публика и актьори сменят местата си  и действието се провежда в залата, но се наблюдава от сцената.

„Но експериментът не е само в това. Василий Сенин и Плевенският драматично-куклен театър предлагат по-широк поглед върху класиката  и карат да се замислиш над проблемите на съвременното общество”, се отбелязва в репортаж от събитието по телевизията на Ярославъл.

„Спектакълът мина превъзходно, а след антракта публиката беше затаила дъх и на финала избухнаха в бурни аплодисменти. Колегите актьори от Ярославъл бяха респектирани от актьорската игра”, сподели директорът на ДКТ „Иван Радоев“ Васил Василев след представлението, което беше на 18 септември.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...