Акценти
Начало / Здравеопазване / Вирусен менингит, сифилис и туберкулоза регистрираха през изминалата седмица в Плевенско

Вирусен менингит, сифилис и туберкулоза регистрираха през изминалата седмица в Плевенско

Един вирусен менингит, два случая на сифилис и три туберкулози са регистрирани за периода от 1-и до 7-и юни в отдел ПЕК на Регионална здравна инспекция – Плевен. Общо са регистрирани 27 заболявания, срещу 16 за предходната седмица. От групата на чревните инфекции са съобщени 4 случая, срещу два за предходния период. Те се разпределят между три ентероколита – по един в Плевен, Търнене и Буковлък и една салмонелоза в Плевен.
От групата на капковите инфекции са регистрирани 21 случая, срещу 13 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят между един вирусен менингит в Плевен, три туберкулози – по една в Плевен, Горни Дъбник и Бреница и 17 варицели – 9 в Плевен, 6 в Долни Дъбник и по една в Ясен и Буковлък.
От групата на полово предаваните инфекции са съобщени 2 случая, като за предходния период няма регистрирани такива. Случаите са на сифилис в Плевен и Божурица.
Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода за град Плевен е 66,94%00, срещу 40,75%00 за предходния период, като нивото на заболяемостта е в обичайни за сезона стойности.
За същия период през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 32 лица – 14 първични и 18 вторични, срещу 14 лица – 11 първични и 3 вторични, за предходния период.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...