Акценти
Начало / Икономика / Виртуална земеделска борса функционира на територията на МИГ „Долна Митрополия – Долни Дъбник“

Виртуална земеделска борса функционира на територията на МИГ „Долна Митрополия – Долни Дъбник“

Виртуална земеделска борса функционира на територията на Местна инициативна група „Долна Митрополия – Долни Дъбник“ от началото на обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение.

Идеята се заражда в подкрепа на местните земеделски производители на разсад за зеленчуци, които са затруднени да продават собствената си продукция при въведените заради COVID-19 противоепидемични мерки и затворените кооперативни пазари.

От екипа на МИГ решават да подкрепят производителите, като подготвят и разпространяват чрез официалните страници на Сдружението в интернет и в социалната мрежа Фейсбук, съобщения с информация за местните земеделски стопани, които могат да доставят безопасно своята продукция до дома на клиента. Постепенно към производителите на разсад се присъединяват и производители на мед и пчелни продукти, на сезонни зеленчуци, на лозови и овощни фиданки, на млечни и месни продукти от различни населени места на общините Долна Митрополия и Долни Дъбник.

Виртуалната земеделска борса бързо натрупва популярност и затова Местната инициативна група решава да продължи да я обновява и разширява с нови предложения и след отмяната на извънредното положение.

Желаещите да се включат местни производители и преработватели могат да се свържат с екипа на МИГ „Долна Митрополия – Долни Дъбник“ чрез формите за контакт, посочени на интернет страницата на Сдружението http://migdmdd.eu.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...