Акценти
Начало / Общество / Вилата в „Кайлъка“ отново на дневен ред в Общинския съвет днес

Вилата в „Кайлъка“ отново на дневен ред в Общинския съвет днес

30 предложения и едно питане се очаква да бъдат разгледани на днешното редовно заседание на Общински съвет – Плевен. Някои от точките са добре познати, но досега, по една или друга причина, те не са били приемани от старейшините. Такова е предложението за  замяната на бившата вила на „Гражданска защита“ с имота в двора на Регионален исторически музей – Плевен, който се ползва от Жандармерията.
Общинските съветници ще разгледат и предложение за актуализация на бюджета на Община Плевен за 2015 година. Това се налага поради постъпили средства след приключване на проекти. На тази сесия ще бъде взето решение и относно ръководството на „Тролейбусен транспорт“ – Плевен. Тъй като договорът на инж. Ангел Несторов, който е настоящият управител, изтича, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков е внесъл предложение за продължение на договора му, с оглед на постигнатите от него резултати до тук.
Старейшините ще трябва да вземат отношение и относно искане за поставяне на паметник на проф. Асен Златаров. То е отправено от ръководството на професионална гимназия по електротехника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“ в Плевен, инициативен комитет и училищното настоятелство към училището. Поставянето на монумента е свързано с отбелязването на 50-годишния юбилей на гимназията и 130 години от рождението на патрона й.
Като последна точка е вписано питане към кмета на Плевен от общинския съветник Ралица Койчева. То е свързано с рушенето на фасадата на Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ и необходимостта от над 5500 лева за извършването на ремонт на сградата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...