Акценти
Начало / Последни новини / Велосъстезанието „Деца на колела” събира млади таланти в Ловеч

Велосъстезанието „Деца на колела” събира млади таланти в Ловеч

На 6 септември в Ловеч по повод 130-годишнината от Съединението на България ще се проведе второто издание на атрактивното детско велосъстезание – „Деца на колела“. Миналата година събитието събра близо 90 деца и младежи, които мериха сили по интересните пътеки в парка Стратеш. Тази година организаторите на детската надпревара очакват още по-голям интерес и повече участници.
Детско велосъстезание ще събере младите надежди на българското колоездене, а специален гост на събитието ще бъде един от най-добрите родни състезатели – Боби Крумов. Той ще има честта да открие състезанието, а всички участници ще имат възможността да се запознаят с него и да почерпят опит от него.
Участието в надпреварата ще бъде напълно безплатно, като могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18 години. Всеки, който иска да се включи в състезанието, е необходимо да се регистрира предварително тук – http://conceptcreative.org/kids
Участниците ще бъдат разделени в общо седем възрастови групи – 4-5, 6-7, 8-9, 10-11, 12-13, 14-15, 16-17 и за всички победители в отделните категории ще има медали, грамоти и подаръци от спонсорите на събитието. Арена на надпреварата и тази година ще бъде парк Стратеш, който е едно от емблематичните места в Ловеч и разполага с множество горски пътеки и хубави алеи, които лесно се превръщат в достатъчно интересно и предизвикателно състезателно трасе. На място има много естествени и изкуствени препятствия, като стълби, камъни, скокове и падове, които са много атрактивни и правят надпреварата много интересна.
Събитието е включено в спортния календар на града и се финансира от Община Ловеч. „Деца на колела“ се провежда под егидата на кмета на града Минчо Казанджиев и цели да накара повече деца и младежи да излязат навън, да се качат на колелото и да спортуват.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...