Акценти
Начало / Общество / Велопоход срещу наркотиците ще се проведе в Плевен

Велопоход срещу наркотиците ще се проведе в Плевен

Община Плевен организира „Да раздвижим Плевен с велосипеди“ на 28 юни, неделя. Поводът е 26 юни – Световен ден за борба с наркоманиите. Мотото на инициативата, която преминава под патронажа на проф. д-р Димитър Стойков, кмет на Община Плевен, е „Спорт срещу дрога“.
Огромен ръст на зависимите от наркотични вещества бележи черната статистика у нас. В последните 10 години двойно повече българи употребяват марихуана и екстази. Драстично пада и възрастта на наркоманите – джойнт вече пушат и 14-годишни. Това сочат данните от изследването на Европейския център за мониторинг на наркотиците.
Нашата страна е в топ 6 на държавите, в които има най-голям скок в броя на пушещите трева. Близо сме до държави като Германия, Финландия и Испания. В момента 8,3% от хората между 15 и 34 г. признават, че са пушили канабис за последната година.
Сборният пункт за всички желаещи е площадът пред читалище „Съгласие“ от 10 часа. Маршрутът е читалище „Съгласие“, велоялея, моста при Кайлъка, като за целта те трябва да бъдат с велосипед. Всички участници ще получат награди.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...