Акценти
Начало / Последни новини / Велислав Пътов и Мартин Бебов станаха шампиони на България

Велислав Пътов и Мартин Бебов станаха шампиони на България

Велислав Пътов от БК Мизия 80 /Плевен/ и Мартин Бебов от БК Червен бряг спечелиха титлите в държавния личен шампионат по бокс за юноши в Хасково. Пътов бе над всички в категорията до 80 кг. Възпитаникът на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров, президент и треньор в плевенския клуб се справи с трима съперници. На старта отказа в първия рунд Александър Тодоров от Русе. Най-оспорвания мач на плевенчанина бе полуфинала със Златин Илчев от ЦСКА, но съдиите бяха категорични – победа за Пътов. В битката за титлата той подчини пловдивчанина Добрин Митов.

Бебов разби конкуренцията при най-тежките +80 кг. Възпитаникът на треньора Дойчин Цанов лесно стигна до двубоя за титлата. Червенобрежкият боксьор започна с Владимир Ангелов, когото отказа в първия рунд. С един повече издържа следващия му съперник Яйман Али, който също е от БК Червен бряг. На полуфинала Бебов бързо приключи с Мартин Стоянов от Самоков. В спора за златния медал Мартин бе по-добър и в трите рунда от Йоан Андреев.

191 боксьори в 15 категории се качиха на ринга в Хасково. Плевенска област бе представена от 20 състезатели – 6 от Мизия 80, по 7 от Спартак и БК Червен бряг. Мизия 80 излъчи и вицешампион – Мирослав Иванов. Той надви трима преди да загуби финала в категорията до 63 кг. Съотборникът му Веселин Божинов се окичи с бронзов медал при 44-килограмовите.

Снимка: БК Чeрвeн бряг – фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...