Акценти
Начало / Политика / Велислава Кръстева: Скандалът „Банов” е диагноза за ерозиралата управленска формула на страната

Велислава Кръстева: Скандалът „Банов” е диагноза за ерозиралата управленска формула на страната

Скандалът „Банов”  е диагноза за това, което се случва в управлението на държавата откакто е сформирано това правителство. Говори за това как може да бъде ерозирана стабилността на държавата в името на самата власт. Това коментира днес пред журналисти в Плевен депутатът от ДПС Велислава Кръстева по повод разразилия се през последните дни скандал с министъра на културата Боил Банов.

Тя изрази „дълбоката си тревога” от изразеното самочувствие на Банов да постави знак за равенство между себе си и цялата българска култура. „Дълбоко ме възмути изречението му, че който посяга на министъра на културата, посяга на цялата българска култура”, каза Велислава Кръстева и допълни, че „тази арогантност по отношение яростната защита на властова позиция показва недостатъци в самото конструиране на управленските системи, което позволява подобни хора да бъдат овластени”.

Според ДПС  това управление не може да произведе нищо повече от поредния скандал.  „Ние отдавна повтаряме, че тази управленска формула е несъстоятелна. Защото, когато правиш формула, която цели единствено консумация на власт, когато правиш аритметично мнозинство, единственият резултат, който можеш да получиш, са поредица от скандали и пробив на системите. Всеки ден на това управление е загубен ден за цялата държава и спечелен ден за тях на властова позиция”, изтъкна Велислава Кръстева.

Очевидно е необходима подмяна на формулата на управление, подчерта тя. „От постоянните ми  срещи с хората по места е видно, че дневният ред на хората отчаяно се различава  от този на политиците, а дори и от този на медиите”, допълни още тя.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...