Акценти
Начало / Крими / Великотърновският апелативен съд потвърди ареста  на  обвиняем за кражба крупна сума от фармацевтичен офис

Великотърновският апелативен съд потвърди ареста  на  обвиняем за кражба крупна сума от фармацевтичен офис

Великотърновският апелативен съд уважи становището на Апелативна прокуратура – Велико Търново и потвърди определението  на Окръжен съд – Плевен, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража, по отношение на обвиняем на кражба на 467 578 лв. от фармацевтичен офис.

Б.С. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен, за това, че на 01.06.2020 г в гр. Плевен, от аптечен склад, при условията на повторност и след предварителен сговор с Х.Т., като случаят не е маловажен, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, чрез използване на лек автомобил и на техническо средство отнели чужди движими вещи парична сума в размер на 467 578 лв. от владението на собствениците, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят, като кражбата е в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

      Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години и конфискация на цялото или част от имуществото, както и че съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши престъпление – обвиняемият е осъждани многократно. Поради това Апелативният съд потвърди акта на първоинстанционния съд.

Определението на АС -Велико Търново не подлежи на обжалване.

Другият обвиняем по досъдебното производство на ОП Плевен – Х. Т. не е обжалвал определението на ОС Плевен, с което спрямо него е взетата мярка за неотклонение задържане под стража.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...