Акценти
Начало / Последни новини / Великолепен Тихомир Иванов в Неапол – стана световен студентски шампион и покри норматив за СП в Катар

Великолепен Тихомир Иванов в Неапол – стана световен студентски шампион и покри норматив за СП в Катар

Плевенчанинът Тихомир Иванов спечели златен медал на скок височина в в 30-ата лятна Универсиада. Стори го в италианския град Неапол, където се провеждат световните студентски игри. Тишо стана убедително първи с 2.30 метра, постижение осигурило му квота за шампионата на планетата по лека атлетика, който ще се проведе тази есен в Доха /Катар/.

Тази вечер в Неапол, Иванов не остави никакви шансове на съперниците си. Той стартира с 2.15 м, кота, преодоляна от още 9 скачачи. После пропусна 2.18 м и направо преодоля 2.21 м. Тази височина покориха още Алперен Ачет /Турция/, Адриус Глебаускас /Литва/, южноафриканците Ейврън Брейтън Пул и Бенджамин Линкс. После летвата бе вдигната на 2.24 м, като над нея прелетяха само Ачет и Глебаускас. Но това беше всичко за тях в състезанието. След това дойде рецитала на плевенчанина. Тихомир първо се справи с 2.27 м, които му осигуриха титлата. После си подпечата визата за световното в Катар със скок на 2.30 м.

Не толкова победата му, колкото резултатът показаха, че след тежката контузия Иванов отново се завърна в семейството на най-добрите скачачи в света.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...