Акценти
Начало / Общество / Великденски заек ще посрещаме на гарата в Плевен

Великденски заек ще посрещаме на гарата в Плевен

Националното сдружение на сираците в България е в преговори с Холдинг БДЖ за Великденските празници да организират пътуване с влак на Великденския заек. Видяхме колко радост доставихме на хората с Дядо Коледа, който пътува от София до Плевен с влак и искаме да доставим радост на хората и за Великден, обясни Слави Михайлов, председател на сдружението.

Точният маршрут на заека все още не е определен, но почти е сигурно, че ще мине и през Плевен. Добрите практики трябва да бъдат продължавани, заяви Михайлов. Той припомни, че при идването си в Плевен Дядо Коледа зарадва над 60 деца с подаръци и лакомства. Повечето от тях бяха от домове и центрове за настаняване от семеен тип. Подаръци имаше и за малчуганите, които с родителите си дойдоха на гарата, за да посрещнат белобрадия старец.

Идеята е тази инициатива да бъде повторена и с Великденския заек.

От НССБ  тази година ще осигурят отново и летен лагер край морето за деца в неравностойно положение от област Плевен.

Поставили сме си и за цел подкрепа на деца с онкологични заболявания, съобщи още Слави Михайлов. Той сподели, че през миналата година е бил близо до варненско дете, което се е борило с таковав заболяване и разбрал, че има деца със семейства, които са в много по-тежко състояние от сираците и в такива моменти се нуждаят от силна подкрепа. Сдружението може да помогне на такива деца и ще им дадем нашата подкрепа, заяви Михайлов.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...